Voeding tijdens de overgang
Vervelend maar waar, tijdens de overgang kun je ineens veel makkelijker aankomen dan voorheen. Vooral rond je middel zie je dan ineens vetrolletjes die er eerst niet waren. Dat komt omdat met het ouder worden je spiermassa afneemt. Spieren gebruiken veel energie en zijn echte vetverbranders. Minder spieren betekend een minder snelle stofwisseling.
Daarnaast speelt de schildklier vaak ook een rol. Dit kleine orgaantje in je keel reguleert de snelheid van de stofwisseling en kan door de schommelingen van oestrogeen en progesteron ook tijdelijk minder goed werken.
Hoe kun je afvallen tijdens  de overgang? Welke voeding kan helpen bij opvliegers?
Wat doe ik tegen het vasthouden van vocht?Ik krijg in mijn praktijk veel vragen over voeding in de overgang.
Veel klachten kunnen afnemen door juiste voeding. Zo kunnen opvliegers getriggerd worden door bepaalde voedingsmiddelen.
Vooral alcohol, koffie en hete dranken staan erom bekend. Maar ook gerechten waar veel pittige kruiden inzitten.
Voedingsmiddelen die rijk zijn aan fyto-oestrogenen kunnen je juist helpen om opvliegers te verminderen.
Ook speelt het cortisol een rol tijdens het afvallen. Cortisol is het hormoon dat in je lichaam wordt aangemaakt als je stress hebt. Af en toe een beetje stress is geen probleem, maar een langdurige overdosis cortisol verstroort echter veel processen in je lichaam.
Door mijn studie overgang en voeding kan ik de dames in de overgang beter begeleiden. Een aanpassing in het voedingspatroon kan veel klachten verminderen.

HOME    WERKWIJZE    SPORTVOEDING    VOEDING BIJ OVERGANG   BEGELEIDING KIDS    TARIEVEN    ZORGVERZEKERING  SUCCESSEN  CONTACT