HSP

HSP

Hoog sensitiviteit, wat is het?

Hoogsensitieve mensen worden ook wel aangeduid met de term HSP, wat staat voor "hoogsensitieve persoon", of in het Engels  "Highly Sensitive Person. Hoogsensitiviteit is een persoonlijkheidskenmerk. Het zenuwstelsel van mensen met dit persoonlijkheidskenmerk is gevoeliger voor zintuigelijke prikkels en de innerlijke verwerking ervan kost meer tijd en energie dan bij de meeste andere mensen. Ook worden de prikkels die HSP'ers ontvangen diepgaander verwerkt.

Dit lijkt in eerst instantie misschien niet veel met voeding te maken te hebben, maar er zijn meer mensen HSP'er dan wordt gedacht. Door hun prikkelverwerking is begeleiding krijgen misschien net even lastiger dan mensen die geen HSP'er zijn.

Ik heb handvatten en tools om hier op in te spelen. Dus niet alleen in het begeleiden van eetgewoonten maar ook voor in het dagelijks leven en de dingen waarop men vast kan lopen. Denk alleen al aan de het doseren van de energie en het reguleren van prikkels. Meer info nodig? Laat het me weten via het contactformulier bij CONTACT


E-mailen
Bellen