Voor wie?

De afgelopen tien jaar heb ik al veel mensen mogen begeleiden en dit waren niet alleen mensen die gewicht wilden verliezen of juist aan wilden komen. Omdat het belangrijk is om bij te blijven heb ik me verdiept in de verschillende opleidingen binnen deze branche en heb ik de volgende diploma's behaald. 

* Begeleiden van kinderen

* Sportvoeding

* Emotie-eten

* Voeding tijdens de overgang

* HSP coach

Begeleiden van kinderen : veel kinderen zijn te zwaar ( soms te licht) en krijgen te weinig beweging. Ook zijn er kinderen die een slecht eetpatroon hebben of weinig tot niets lusten. Op een speelse manier kan ik kinderen begeleiden en leren wat en waarom gezonde voeding zo belangrijk is. Ook voor oudere kinderen ( pubers) is een goede begeleiding soms nodig. 

Sportvoeding: Veel sporters zijn goed bezig met hun lichaam, doch komt het ook vaak voor dat ze ( onbewust) te weinig of onvolledig eten. Dit hangt natuurlijk ook af of er aan cardio of krachttrainingen wordt gedaan. Want eet ik nou eiwitten of koolhydraten? Na of voor de training? Heb ik gels nodig? mag ik  stackers gebruiken? Veel van deze vragen krijg ik in mijn praktijk. 

Emotie-eten: Veel mensen herkennen het. Emotie-eten.  Hoe doorbreek ik dit patroon? Ik leef maar één keer, morgen begin ik, ik was zo verdrietig/boos dat ik die reep maar heb opgegeten. Meer van dit soort problemen. Vaak ligt er een onderliggend probleem en moet dit bij de bron worden aangepakt.

Voeding tijdens de overgang: Help! ik groei al van water! Hormonen zijn in deze fase bezig om het lichaam te veranderen . Er is immers al zoveel over geschreven. Maar lukt afvallen dan nog wel?? Jazeker lukt dit...maar het gaat vaak een stuk langzamer dan vroeger. De stofwisseling heeft een boost nodig en dit krijgt hij niet door streng op dieet te gaan. 

HSP-chaoch: HSP en voeding? wat heeft dit met elkaar te maken? Allereerst wat is HSP? Dit staat voor Hoog Sensitieve Personen, deze personen hebben een andere prikkelverwerking dan andere personen. Niks mis mee zou je zeggen maar voor de HSP er komt alles nu eenmaal veel heftiger binnen. Ik leer de HSP er om beter om te gaan met prikkels en beter te doseren met hun energie, dus ook met hun voeding. Een andere mindset dus. Ook is het belangrijk om goed te luisteren, maar dit geldt natuurlijk ook voor andere personen.

In sommige gevallen mag ik mensen niet begeleiden en wordt u doorgestuurd naar een diëtist.


 


 

E-mailen
Bellen